777
778

Poptrack Masterclass - 3 Maart

3 maart 2023

Masterclass - Mixing

Ben je bezig met het produceren of opnemen van muziek en wil je werken aan het verbeteren van je mix? Dan is deze masterclass precies wat je nodig hebt!

Tijdens het produceren of opnemen van muziek is ‘de mix’ een enorm belangrijk begrip want zodra je meerdere kanalen samen brengt wordt het zaak dat al deze geluidssporen samen goed gaan klinken. Dit vormt uiteindelijk de ‘sound’ van je tracks.

In deze masterclass krijg je (technische) diepgang over de meest relevante aspecten van het mixen. Waar let je nou bijvoorbeeld op tijdens het mixen? Wat zijn de kernelementen van een goede mix? Welke plug-ins gebruik je hiervoor? Wat zijn de juiste stappen?

Samen met producer Zoof, ga je gezamenlijk de mix van ‘Don’t Start Now - Dua Lipa’. opnieuw mixen. Hierin worden begrippen als EQ, Compressie, Reverb, Saturation, Bussen/Sends, Mono/Stereo, in praktijk uitgelegd. Door het opnieuw te mixen van een bestaande track wordt duidelijk wat voor keuzes je kan maken en welke stappen je neemt om tot jouw gewenste mix te komen.

Lees meer
Poptrack Masterclass - 3 Maart

Poptrack Masterclass - 16 December

16 december 2022

Altijd al je eigen track willen maken? Wil je jouw productie naar een hoger niveau tillen? Kom je maar niet uit je comfort zone? Zoek je aansluiting met andere producers, artiesten, muziekanten of wil je beter worden in onderwerpen als mixing, recording of songwriting? Dan is Poptrack écht iets voor jou! 

Poptrack daagt getalenteerde, jonge muzikanten, producers, vocalisten, en songwriters uit om hun skills naar een hoger niveau te tillen.

In deze eerste masterclass, gegeven door professioneel producer en muzikant Luc Verwold, aka Zoof (werkte o.a. al met Claudia Leitte, Antoon, Woodie Smalls, Chanel West Coast & Jasha Rudge), krijg je de tools en handvatten met betrekking tot het goed opstarten van een muzikale productie. Een aantal onderwerpen die worden aangesneden zijn: DAW uitleg, tips en tricks, workflow, templates, recording en de basics van audiobewerking (EQ, compressie, sidechain, gain-staging, audio-warping, bussen/groepen). 

Deze masterclass is de eerste in een serie van masterclasses en workshops die worden georganiseerd. Binnen deze masterclasses en workshops ontmoet je nieuwe mensen met dezelfde passie, is er ruimte om samen te werken en leer je de kneepjes van het vak,  allemaal samen met ervaren professionals uit de industrie!

Lees meer
Poptrack Masterclass - 16 December