Poptrack Masterclass - 3 Maart
Poptrack Masterclass - 3 Maart

Poptrack Masterclass - 3 Maart

3 maart 2023
Inschrijven

Masterclass Mixing - 3 Maart

Masterclass - Mixing

Ben je bezig met het produceren of opnemen van muziek en wil je werken aan het verbeteren van je mix? Dan is deze masterclass precies wat je nodig hebt!

Tijdens het produceren of opnemen van muziek is ‘de mix’ een enorm belangrijk begrip want zodra je meerdere kanalen samen brengt wordt het zaak dat al deze geluidssporen samen goed gaan klinken. Dit vormt uiteindelijk de ‘sound’ van je tracks.

In deze masterclass krijg je (technische) diepgang over de meest relevante aspecten van het mixen. Waar let je nou bijvoorbeeld op tijdens het mixen? Wat zijn de kernelementen van een goede mix? Welke plug-ins gebruik je hiervoor? Wat zijn de juiste stappen?

Samen met producer Zoof, ga je gezamenlijk de mix van ‘Don’t Start Now - Dua Lipa’. opnieuw mixen. Hierin worden begrippen als EQ, Compressie, Reverb, Saturation, Bussen/Sends, Mono/Stereo, in praktijk uitgelegd. Door het opnieuw te mixen van een bestaande track wordt duidelijk wat voor keuzes je kan maken en welke stappen je neemt om tot jouw gewenste mix te komen.

 

Voor wie?
Voor muziekartiesten, vocalisten/songwriters en producers die eigen songs maken en zich willen ontwikkelen in hun vakgebied.

Binnen deze masterclasses en workshops ontmoet je nieuwe mensen met dezelfde passie, is er ruimte om samen te werken en leer je de kneepjes van het vak,  allemaal samen met ervaren professionals uit de industrie.

 
Wat heb je nodig? 
Good vibes only! Het is wellicht handig om je laptop en koptelefoon mee te nemen mocht je tijdens de masterclass  vanuit je eigen DAW willen meekijken of vragen hebben. Wat betreft de masterclass zal het grootste gedeelte zich afspelen in Ableton maar ook Logic Pro X zal worden toegelicht. Hierin is wederom het niveau en de wensen van de groep bepalend voor de stof en het gebruik van een programma tijdens de masterclass.  
 

Van wie leer je? 
Luc Verwold (producer alias Zoof) produceert en schrijft voor en met artiesten als Claudia Leitte, Antoon, Chanel West Coast, Stafford Brothers, Jasha Rudge, Chip Charlez en nog velen anderen. 

Hij is afgestudeerd als producer aan de opleiding ‘Herman Brood academie’ waarna hij veel te vinden is in het buitenland voor internationale projecten. Los Angeles en Stockholm behoren dan ook tot zijn zakelijke hotspots. Meer hierover hoor je allemaal tijdens de masterclass.
 

Waar & Wanneer?   
Vrijdag 27 Janurai - 20:00 - 21:30 
Prijs: 12,50
Locatie: CKE, Pastoor Petersstraat 180, Eindhoven          
 

Enthousiast geworden? Schrijf je vooral direct HIER in voor de tweede masterclass en word onderdeel van Poptrack!

Masterclass Mixing - 3 Maart