Poptrack Writing Camp
Poptrack Writing Camp

Poptrack Writing Camp

28 september 2022 - 29 september 2022
Inschrijven

Write. Play. Rec.

Altijd al je eigen track willen maken? Dan is Poptrack Writing Camp écht iets voor jou. Jens Dreijer en Yori Olijslagers helpen je in vier weken je eigen track uit te werken. Op woensdag 28 september, 5, 12 en 19 oktober gaan we vanaf 18.30 uur schrijven en spelen, terwijl Jens en Yori jou en je mede-Poptrackers van tips, tricks en feedback voorzien. Op zondagmiddag 23 oktober krijg je de kans om jouw/jullie track live ten gehore te brengen aan familie, vrienden en bekenden. Word Poptracker en maak vrienden, vind nieuwe inspiratie, leer en have fun!          

Meld je nu aan voor Poptrack Writing Camp! 

In deze 5-weekse module volg je een workshop met een masterclass en ga je zelf aan de slag met Jens Dreijer en Yori Olijslagers en sluit je af met een presentatie. Je ontmoet nieuwe mensen, schrijft met verschillende muzikanten en doet op een prettige manier nieuwe ideeën en ervaringen op. Je begeleiders Jens en Yori hebben veel kennis in huis over Songwriting, Arrangement, Productie, Mixing, Recording, Presentaties, etc. Het belangrijkste is dat je zelf aan de slag gaat en een eindproduct levert. Je begeleiders bieden hulp en input op maat waardoor iedereen groeit en zichzelf ontwikkelt. Waar bij de ene groep/deelnemer aandacht vereist is op diepere en ingewikkeldere productietechnieken kan bij een andere groep juist meer focus op songwriting liggen. 

Programma   
De kracht van creëren zit hem echt in de samenwerking en uitwisseling van ideeën die samen een geheel vormen. In een tijd waar veel muziekmakers alleen bezig zijn staat in Writing Camp het samen muziek maken centraal. Voor sommige deelnemers een eerste ontmoeting met schrijven en produceren van nummers en voor andere deelnemers kan het een zetje in de rug zijn om meer motivatie te krijgen en nieuwe skills bij te leren. Ervaar de power van samenwerking en samen creëren. Aan het einde van deze module heb je minimaal 1 afgewerkte track en presenteer je die voor publiek. Wij hopen dat deze module zodanig motiveert dat je ook na de module nog met elkaar muziek blijft maken.                 

Week 1 Introductie en eerste sessie (28 september 2022)                 
Doel: Kennismaken met elkaar. De eerste (basis)stappen in muziek productie zetten om samen een nummer te maken.                 
Deel 1 18:30-20:00 - Welkom - Wat gaan we de komende 4 weken doen - Voorstelrondje (wie ben je, wat is je achtergrond, wat is je motivatie en wat hoop je uit deze module te halen?) - Degenen die willen kunnen tijdens het voorstelrondje wat van hun eigen muziek laten horen. - Introductie in productie. We geven iedereen de basis mee van muziek productie in onder andere het werken met midi, audio en effecten.                 
Deel 2 20:00-21:30 - Cursisten worden in groepjes verdeeld. In deze groepjes gaan ze de komende 1,5 uur samen werken om voor het eerst samen een nummer/track/productie te maken. De begeleiders lopen rond om alles in goede banen te leiden en om de groepjes te helpen waar nodig. - aan het eind komen we met iedereen weer samen om te luisteren wat iedereen gedaan heeft en om een gezamenlijke afsluiting te hebben.                 

Week 2 Werkweek (5 oktober 2022)                 
Doel: Deze week worden de definitieve groepen gemaakt waar de cursisten de komende drie weken in gaan werken. De focus ligt deze week op het muziek creëren in groepsverband.                 
Deel 1 18:30-20:00 - Welkom (Wat gaan we doen) - Groepen creëren. - De groepen gaan aan de slag met het maken van nummer(s)/track(s). De begeleiders lopen rond om de groepen te begeleiden.                 
Deel 2 20:00-21:30 - Vervolg van deel 1 - Op het einde komen we samen om te luisteren waar iedereen mee bezig is en elkaar opbouwende feedback te geven.  Vanaf 21:30, dus na afloop, is er nog een half uurtje “pass the aux” bij de bar. Voor sommige nog even een plek om te chillen en elkaar wat dingen te laten horen. Niet verplicht. Gewoon omdat het kan.                 

Week 3 Masterclass door Lars Koehoorn (12 oktober 2022)                 
Doel: Extra inspiratie door de ervaren songwriter/producer Lars Koehoorn.                 
Deel 1 18:30-20:00 - Welkom (Hoe was vorige week? Wat gaan we vandaag doen) - masterclass van de Lars - afsluiten met een vragenrondje.                 
Deel 2 20:00-21:30 - In groepen wordt er weer verder gewerkt aan de nummer(s)/track(s) waar de cursisten mee bezig zijn. Lars loopt ook rond om de cursisten te helpen en te inspireren. - Gezamenlijke afsluiting (Wat hebben we geleerd? Waar lopen we tegenaan? Kan je wat laten horen?)  Vanaf 21:30, dus na afloop, is er nog een half uurtje “pass the aux” bij de bar. Voor sommige nog even een plek om te chillen en elkaar wat dingen te laten horen. Niet verplicht. Gewoon omdat het kan.                 

Week 4 Laatste werkweek (19 oktober 2022)                 
Doel: Deze week focussen we op het afmaken van de nummers/tracks. We zoomen in op het afmixen/klaar maken van de gemaakte tracks. Ook behandelen we de presentatie van week 5. Hoe gaat deze in zijn werk en hoe wil je je muziek/track(s) presenteren? Denk hierbij aan het eventueel (gedeeltelijk) live uitvoeren van de song in combinatie met tracks vanuit de laptop. Het gebruik van beelden op de beamer… Alles is mogelijk.                 
Deel 1 18:30-20:30 - Welkom heten - We gaan deze dag de puntjes op de “i” zetten. - de begeleiders helpen de studenten vandaag ook om een mooi eindresultaat te behalen.  Denk hierbij aan wat mixing trucs toepassen zoals wat meer ruimte creëren door Eq, Compressie, Room….                 
Deel 2 20:30-21:30 - Dit gedeelte gaan we de presentatie van week 5 voorbereiden - ook is er ruimte om nog de laatste loodjes te leggen voor de tracks - Drankje en Pass The Aux.                 

Week 5 Presentatie aan gasten, familie, vrienden (zondagmiddag 23 oktober 2022)  Van 15:00-17:00 - We heten iedereen welkom en vertellen wat over het traject van de afgelopen weken - De studenten doen de presentaties. - Afsluitend woordje - Drankje en Pass The Aux.    

Wie wordt hier blij van? 

Voor alle instrumentalisten, schrijvers, producers en vocalisten. De module is geschikt voor alle deelnemers die creatief met muziek bezig zijn, interesse hebben in samen schrijven en produceren en basiskennis op hun instrument hebben. Maar ook beatmakers zijn meer dan welkom! 

Wat heb je nodig? 

Good Vibes, Laptop - Koptelefoon - Wanneer je een instrument speelt (minimaal 6 maanden), mag dat zeker mee - Toetsen, drums en versterkers zijn altijd in de house. - Trial versie van Ableton geïnstalleerd… (een ander programma, mag natuurlijk ook) wij voorzien in ieder geval een downloadlink van Ableton Trial in de mail met installatie instructies. - Deelnemers die zelf een portable interface hebben, mogen die ook meenemen. Graag zelfs. Dat werkt vaak iets makkelijker. 

Van wie leer je?   

Jens Dreijer                
Jens Dreijer is bassist voor onder anderen Typhoon, Glennis Grace, Jennie Lena, Do, Maurice Kirya en Shirma Rouse. Ook is Jens studio/sessiemuzikant voor tv-shows als It Takes 2, Matthijs Gaat Door en Let's Dance.              
Follow on Instagram  |  Soundcloud              

Yori Olijslagers                 
Yori Olijslagers toerde de hele wereld over met artiesten als Kyteman, Sef, Willem de Bruin (The Opposites) en Secret Rendezvous. Als producer brengt hij muziek uit onder zijn eigen naam en voor anderen.              
Follow on Instagram  |  Soundcloud

Lars Koehoorn - Masterclass 
Lars Koehoorn schrijft en produceert voor en met artiesten zoals Waylon, Wulf en Nick & Simon. Daarnaast levert hij toplines voor verschillende wereldwijde DJ-acts én schrijft hij soundtracks en titelsongs voor bioscoopfilms en documentaires.   
Follow on Instagram

Wanneer gaan we los?           
     
Poptrack Writing Camp: woensdag 28 september, 5, 12 en 19 oktober 2022 van 18:30-21:30 uur. Afsluitende presentatie voor publiek op zondag 23 oktober van 15.00 – 16.00 uur.       
Prijs Module Writing Camp: € 150,- 
Locatie: CKE, Pastoor Petersstraat 180, Eindhoven          

Losse Masterclass door Lars Koehoorn: 12 oktober 2022  
Prijs voor de losse Masterclass: € 35,-       
 

Write. Play. Rec.